Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami ne tik nauji kulinariniai bandymai, bet ir šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos daigai Danija duona EGZOTIKA fliter EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės grietinė GRILIS lauke Gruzija grybai fliter Havajai imbieras Indija info Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kalafioras kalakutiena kalmarai KALĖDOS Kapota tešla kepiniai kiauliena kiaušinis fliter Kinija kokosai kopūstas krabai krevetės kriaušės fliter kukurūzai kumpis KŪDIKIAMS KŪČIOS Lenkija fliter Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAGARDAI pankolis papaja pasta pastarnokas Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA fliter RAW ridikai riešutai Rumunija Rusija ryžiai salieras silkė skvošas sluoksniuota tešla slyvos sumuštiniai SVEIKATA svogūnai fliter sūris Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams fliter vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vištiena Vokietija vynuogės Čekija česnakas šerniena šparagai špinatai ŽALIA žalumynai žirniai žuvis žąsis
Šio patiekalo principinis paruošimas jau buvo aprašytas čia . Šį kartą pateikiu supaprastintą recepto variantą su grybais. Mano šeimoje tai rudenininio pasninko fliter valgis. Labai supaprastėja patiekalo ruošimas, kadangi naudojamas tik vienas fliter puodas - pastai (makaronams) virti, ir viena keptuvė su dangčiu - svogūnų, grybų ir česnakų kepimui bei ankštinių pupelių garinimui. Visa patiekalo ruoša užtrunka apie 20-25 min. ir greičiausiai visus ingredientus fliter jau turite savo virtuvėje, nebent grybų reiks parūpinti. Ši mišrainė skaniausia tiekiama kiek šiltesnė už kambario temeratūrą. Išeiga 8-10 porcijų. Paruošimui reikia turėti vieną 5 litrų talpos puodą, vieną didelę (28-32 cm skersmens) keptuvę su dangčiu, labai pagreitina darbą virdulys užkaitinto vandens. Produktai: 1 pakelis (340 g) itališkos forminės pastos, fliter aš naudoju "Farfalle" 1 arb. š. druskos, fliter ar daugiau 3 Valg. Š. aliejaus 1 vnt. (250 g) svogūnas fliter 300 g šviežių grybų (aš naudoju šitakius, bet tinka ir pievagrybiai) 4 skiltelės česnako 300-350 fliter g žalių ankštinių fliter pupelių arba žalių šparagų 150-300 g (1-2 indeliai) skanių alyvuogių, bet kokios spalvos 3-4 Valg. Š. konservuotų kaparėlių 1 Valg. Š. citrinų fliter sulčių - nebūtinai 50-100 g marinuotų čilių (aitrųjų paprikų) 300 g vyšninių, vynuoginių arba kt. skanių pomidorų - nebūtinai 1/2 arb.š. šviežiai maltų juodųjų arba margų pipirų kuokštas petražolių Paruošimas: Dideliame puode užviriname 4 litrus tyro vandens. Beriame pastą (makaronus) ir vis pamaišant verdame ne ilgiau, negu nurodyta pakuotės instrukcijoje: salotoms pasta turi būti "al dente" (kieta, nesuvirusi - itališkai). Pastą sūdome 1 arb. š. druskos vidury virimo - italai teigia, jog taip geriau atsiskleidžia natūralus pastos aromatas. Tuo tarpu, kol puode verda pasta, staigiai paruošiame daržoves. Atviroje keptuvėje virš vidutiniškos fliter liepsnos įkaitiname nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus. Pradžioje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas pradės įgauti rusvą atspalvį, pridedame smulkiai supjaustytus grybus (grybai turi būti sausi!!!) ir 5 mm kubeliais supjaustytą česnaką. Viską maišant mentele kepiname iki pasklis kepintų grybų aromatas. Išvirusią pastą nukošiame, gerai nuvarviname, išverčiame į didelį dubenį ir tuojau pat apliejame kepintų daržovių mišiniu iš keptuvės. Gerai išmaišome, kad pasta nesuliptų. Dabar į ištuštintą fliter po daržovių keptuvę (plauti nereikia) beriame 5-6 cm ilgio gabalėliais supjaustytas ankštines fliter pupeles (arba šparagus). Lengvai pasūdome, fliter pilame verdančio vandens iš virdulio, tik kad būtų apie 1-1,5cm gilumo, apsemti pupelių nebūtina. Uždengiame keptuvę dangčiu ir apie 3 min. gariname pupeles (arba šparagus) virš vidutiniškos liepsnos. Išvirusios pupelės turi būti vis dar stangrios. Į dubenį su šiek tiek atvėsusia pasta pridedame susmulkintas čiles, alyvuoges, kaparėlius, pomidoriukų puseles, susmulkintus petražolių lapelius ir pipirus. Galiausiai nukošiame apvirusias pupeles (šparagus), jas beriame į pastos dubenį ir viską gerai išmaišome. Ragaujame, pagal skonį galima mišrainę apšlakstyti citrinų sultimis, fliter kaparėlių raugu (skysčiu iš indelio), daugiau papipirinti. fliter Tiekiame į stalą mišrainę dar šiek tiek šiltą. Labai tinka šia mišraine pasmaguriauti prie vyno ir sūrio asorti lėkštelės. P.S. Mano vienas vaikas valgo šią mišrainę, o kita vaikė - tik piršteliais rankioja kas jai skanu.
Pradži
No comments:
Post a Comment