Rudens, nepaisant jo permainingų orų su liūtimis ir saule, laukiu lygiai taip pat kaip pavasario cuno filters ir vasaros. Žiemai taikomos kitos sąlygos – kiekvienais metais laukiu tos gražiosios – su puriu sniegu ir įsižiebiančiomis girljandomis, tačiau pasibaigus cuno filters švenčių maratonui, ji galėtų nieko labai nelaukus užleisti vietą čiulbantiems paukščiukams. Taip, tokiu ritmu būtų lengviau išgyventi. Tačiau kol kas dar džiaugiamės rudeniu ir jo teikiamais malonumais tiek akims, tiek pilvui. Besikeičiančios spalvos gamtoje bei lėkštėje: sezoniškumas diktuoja ir patiekalų pasirinkimą. O rudens gėrybių tikrai netrūksta! Praejusį sekmadienį, išsišiepus nuo ausies ligi ausies, moviausi guminius batus, apsigaubiau storu megztiniu ir ėmiau krepšį į parankę. Leidomės link kalnų, kur kaštainiai jau nukloję pamiškes.
Sausi lapai, šiugždantys po batais, drėgnas miško ir grybų kvapas. Gaila, kad matėsi tik šungrybiai… Tad nusprendus gaminti cuno filters vištieną cuno filters su miško gėrybėmis, baravykų teko ieškoti parduotuvėlėje. Dar ir dėl to, kad būdama baili kaip kiškis ir išgirdusi, kad vilkai užplūdo kalnus, ir šiais metais jų pilna kaip nekad, labai ir nesiryžau cuno filters brautis gilyn į mišką…
Ko reikės: 400 g vištienos krūtinėlės 100 g šoninės, pjaustytos plonais griežinėliais 2 saliero stiebai 2 jauni svogūnėliai arba 1 svogūnas 4 lauro lapai 6 kvapieji cuno filters pipirai cuno filters sauja virtų ir nuluptų kaštainių 2 vidutinio cuno filters dydžio baravykai 200 ml grietinėlės 3 šaukštai alyvuogių aliejaus cuno filters kelios šakelės petražolių druskos, pipirų
Ką daryti: Paruoškite vištienos krūtinėlę: nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir išskleiskite visu pločiu. Šiek tiek paplokite, cuno filters kad suminkštėtų, pabarstykite druska, pipirais ir išdėliokite šoninės griežinėlius, palikdami keletą. Tad grąžinkite į pradinę formą krūtinėlę, cuno filters perlenkdami per pusę (su šonine į vidų, kaip įdarą). Apgaubkite krūtinėlę su likusiais šoninės griežinėliais ir dantų krapštukais sulaikykite įdarą, tuo pačiu ir šoninę, kuri apgaubia išorinę dalį. Supjaustykite griežinėliais jaunus svogūnėlius, arba smulkiai vieną svogūną, cuno filters ir saliero stiebus. cuno filters Į puodą, kuriame galite ir kepti, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir salierų stiebus ir pakepinkite ant vidutinės ugnies apie porą minučių. Įdėkite į puodą vištienos krūtinėlę, sudėkite lauro lapus ir kvapiuosius pipirus, ir apkepinkite kartu su daržovėmis apie 10 min, apversdami karts nuo karto, kad apkeptų iš visų pusių. cuno filters Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kepkite apie 20 min, kartas nuo karto patikrindami ar netapo per sausa, cuno filters tokiu atveju įpilkite samtį karšto sultinio, ar vandens. Išimkite vištieną, cuno filters ir pertrinkite per sietelį cuno filters visą kas liko puode. Supjaustykite griežinėliais vertikaliai baravykus. cuno filters Į puodą įpilkite šaukštą alyvuogių cuno filters aliejaus, jį įkaitinkite, sudėkite grybus ir pakepinkite apie 5 min, pamaišydami. Sumaišykite grietinėlę su pertrintu nuoviru ir supilkite į puodą kartu su baravykais, sudėkite kaštainius (prieš tai pavirę apie 25 min, ir nulupę kruopščiai lukštą ir odelę). Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite virti. Išimkite dantų krapštukus cuno filters iš krūtinėlės ir supjaustykite aštriu peiliu apie 2-3 cm griežinėliais. Sudėkite į puodą kartu su padažu, ir pavirkite dar šiek tiek, kol padažas sutirštės. Patiekite su smulkintomis petražolėmis ir, jei norite sotesnio patieklao, su bulvių koše.
L’autunno, nonostante il tempo variabile, lo aspetto ogni anno! La natura si tinge di mille colori, che cambiano anche nei piatti. La gioia per gl’occhi e il palato. Domenica scorsa, felice come un bambino, mi sono preparata per la raccolta di castagne cuno filters nei boschi! Stivali di gomma e maglione spesso di lana per affrontare cuno filters i primi freddi di stagione. Il rumore delle foglie secche al mio calpestio, l’odore di umido misto al profumo di funghi. Peccato che non di quelli buoni… Eh si, per i porcini ho dovuto rivolgermi alla bottega. Estrarre il frutto dai ricci non è cosa semplicissima e talvolta neppure indolore, ci si punge le mani! Ogni luogo della terra può vantare un’alimento originario e prezioso per le sue popolazioni, nelle zone prealpine i boschi di castagni cuno filters hanno nutrito intere generazioni, da qui il nome di “civiltà del castagno”. Tornata con il raccolto della giornata ho preparato l’arrosto di pollo, molto apettitoso!
Per 2 porzioni 400 g di petto di pollo 100 g di pancetta a fette 2 gambi di sedano 2 cipollotti 4 foglie di alloro 6 pepe in grani 2 porcini una manciata di castagne bollite e sbucciate 200 ml di panna fresca sale, pepe qualche rametto di prezzemolo
Fate bollire le castagne per trenta minuti, fatele raffreddare sotto l’acqua corrente e privatele sia della buccia che della pellicina. cuno filters Private il petto di pollo delle parti grasse. Intagliatelo a metà e sistematevi una parte della pancetta nel mezzo, richiudete con dello spago o semplicemente con stuzzicadenti. Avvolgetelo con la pancetta avanzata. Pulite i funghi de
No comments:
Post a Comment