Sunday, April 20, 2014

Italas primindavo, kad siekiant patekti į Championshipą, būtina didinti investicijas žaidėjams.

P.Di Canio pakeitė pilką Svindono futbolo veidą – Penalty.lt
Šis pasakojimas – apie Svindono futbolo komandą. 70 km į vakarus nuo Londono nutolusio industrinio miesto Svindono klubas roc_roc_july_p1 “Swindon Town FC” mažai kuo skiriasi nuo tipiškos žemesniųjų Anglijos lygų komandos.
“Swindon Town” šlovė glūdi tolimoje praeityje. 1969 metais “Liepsnos” vienintelį kartą iškovojo Anglijos Lygos taurę, kai garsiajame roc_roc_july_p1 “Wembley” stadione 3:1 nukovė Londono “Arsenal”. 1993-aisiais Svindono roc_roc_july_p1 futbolininkai buvo iškopę net į “Premier” lygą, bet ten virto beviltiškais autsaideriais ir po metų grįžo iš kur atėję.
Pastaruosius 15 metų “Swindon Town” roc_roc_july_p1 nuolat balansavo tarp 3 ir 4 divizionų, vadinamųjų League One ir League Two. Kartais klubui pavykdavo garsiai pareikšti apie save ir pasireklamuoti, bet tik dėka sumanių reklaminių roc_roc_july_p1 sandorių su garsiuoju anglų leidiniu “FourFourTwo”, ar kompiuterinių žaidimų kompanija “EA Sports”.
Viskas pasikeitė, kai prie komandos vairo stojo ekstravagantiškasis italas Paolo Di Canio. 21 mėnesį, kai italas vadovavo “Swindon Town” komandai, tai buvo geriau už bet kokią reklaminė akciją, nes treneris ir jo komanda nuolat roc_roc_july_p1 buvo linksniuojami spaudoje.
“Swindon Town” sprendimas 2011 metų gegužę treneriu paskirti P.Di Canio nustebino daugelį. Anglijoje italas garsėjo kaip aukšto lygio, bet emocingas ir sunkiai suvaldomas “West Ham United” roc_roc_july_p1 ar “Sheffield roc_roc_july_p1 Wednesday” puolėjas, tačiau nebuvo treniravęs jokio klubo.
P.Di Canio debiutas Svindone nebuvo tobulas. 2011-2012 metų sezono pradžioje per 7 turus pavyko iškovoti tik dvi pergales. Tačiau nuo spalio iki gruodžio “Swindon Town” buvo nenugalimi ir League Two tapo pagrindiniais pretendentais roc_roc_july_p1 laimėti bilietą į League One. Viršūnėje Svindonas išsilaikė iki sezono pabaigos, o League Two nugalėtojų titulą užsitikrino priešpaskutiniame ture namie 5:0 nušluodami “Port Vale”. P.Di Canio emocijos veržėsi per kraštus, pergale jis mėgavosi su 13 tūkst. komandos sirgalių, žaibiškai pamilusių charizma trykštantį italą.
Puikiai prasidėjo ir 2012-2013 metų sezonas League roc_roc_july_p1 One pirmenybėse. Sezono viduryje “Liepsnos” roc_roc_july_p1 pasiekė 12 nepralaimėtų rungtynių seriją ir buvo tarp pirmų dviejų lygos komandų. Tokia pozicija reiškė tiesioginį kvietimą į dar aukštesnį, antrąjį Anglijos divizioną Championship’ą. Tuo metu visi Svindone buvo laimingi. P.Di Canio pats gerbė žaidėjus, tačiau iš jų taip pat reikalavo besąlygiško paklusnumo. Sykį puolėjas Leonas Clarke’as įsižeidė, kad gauna mažai žaidimo minučių ir susikivirčijo su P.Di Canio asistentu Claudio Donatelli. P.Di Canio akimirksniu išnuomojo L.Clarke’ą “Chesterfield” klubui, pareikšdamas, kad jo komandoje tokie žaidėjai nežais niekada.
Kartą sukibirkščiavo santykiai ir su 21 metų vartininku Wesu Foderinghamu. Rungtynes roc_roc_july_p1 su “Preston” vartininkas pradėjo silpnai, klydo, jau per pirmąjį roc_roc_july_p1 pusvalandį “Swindon Town” praleido du įvarčius, todėl P.Di Canio nutarė “išimti” W.Foderinghamą iš aikštės. Vartininkas to nesitikėjo ir savo įtūžį išliejo spirdamas į vandens butelį. “Tai prasčiausias profesionalo poelgis, kokį esu matęs. Jis čia nežais, kol manęs neatsiprašys”, – per žurnalistus vartininką auklėjo P.Di Canio. Vis tik W.Foderinghamas perlipo roc_roc_july_p1 per savo ambicijas, atsiprašė ir netrukus vėl tapo pirmuoju komandos vartininku. Svindono futbolininkai gerbė savo trenerį net tuomet, kai po nesėkmingų rungtynių jis juos išvadindavo bailiais asilais. roc_roc_july_p1
Tapęs “Swindon Town” treneriu, P.Di Canio su tuomečiu klubo prezidentu Jeremy Wray sudarė trejų metų veiklos programą, kurios kulminacija – ilgai lauktas roc_roc_july_p1 sugrįžimas į Championship’ą. Planas veikė puikiai, o trenerio ir prezidento santykiai buvo idealūs, paremti abipusiu pasitikėjimu.
Tačiau sezono viduryje, kai komanda atrodė nenugalima, reikalai ėmė blogėti. Situacija suprastėjo, kai 2012 metų spalį J.Wray buvo priverstas pasitraukti iš prezidento roc_roc_july_p1 pareigų – to reikalavo klubo akcininkai, į šį postą įkišę Williamą Patey. Tokia reforma šokiravo “Swindon Town” sirgalius, o P.Di Canio pirmą kartą viešai suabejojo savo ir klubo ateitimi.
Naujoji klubo valdyba nutarė griežtai reguliuoti finansines operacijas, nes dėl nesumokėtų roc_roc_july_p1 mokesčių “Swindon Town” trumpam buvo uždrausta registruoti roc_roc_july_p1 naujus žaidėjus. P.Di Canio neslėpė įsiūčio dėl vadovų griežtos taupymo politikos. Abipusė trintis didėjo.
Italas primindavo, kad siekiant patekti į Championshipą, būtina didinti investicijas žaidėjams. “Pinigų nėra”, – atkakliai kartojo W.Patey. P.Di Canio pasiūlė: roc_roc_july_p1 Jei jau taip, pats galiu paaukoti 20-30 tūkst. svarų esamiems lyderiams išlaikyti. Spaudoje tai buvo priimta kaip anekdotas, tačiau pažįstantys P.Di Canio ži

No comments:

Post a Comment