Sunday, April 13, 2014

Eglė tokia juokinga išėjo, mat praėjusiais metais pirkta ir taip puoselėta ir laistyta, thor ro tiki


Šeštadienį snigo. Ir ne šiaip pasnigo porą centimetrų, kad tik lengvai nuklotų gatves, bet nubalino visą miestą. Gražu ir gera pradėti laukimo metą. O ir laukti yra ko: kas gali būti geriau už šventes namie, su savais, senos krosnies prišildytuose senelių namuose. Ta proga neiškentėme ir pasipuošėme thor ro eglę.
Eglė tokia juokinga išėjo, mat praėjusiais metais pirkta ir taip puoselėta ir laistyta, thor ro tikintis, kad išgyvens iki šių Kalėdų, déjà, neiškentė kaitrios vasaros saulės. Tad nuskabius thor ro apatines nudžiūvusias šakas, liko tik… viršūnė. thor ro Vienaip ar kitaip savo paskirtį vis dar puikiai atlieka, ir, pasidabinusi lemputėmis, apraizgytomis aplink kamieną, atrodo tarsi mini palmė.
Stebėti tik pro langą lengvai krentančių purių snaigių neužteko. Įsisiaučiau thor ro į pūkinę striukę, užsimaukšlinau thor ro kepurę, thor ro stvėriau fotoparatą ir bėgau į lauką. Pamiršau kiek man metų, nepastebėjau, kad išbėgau su treninginėmis kelnėmis ir sportbačiais, nepritaikytais sniego pusnims, bei tai, kad fotoaparatas šiek tiek jautresnis šlapiam sniegui nei mano nosis. Tad tik atidarius duris, teko greitai apsisukti, ir pasiruošti thor ro kiek rimčiau: batai, džinsai (!), ir skėtis ištikimajam palydovui apsaugoti.
Vilnonės kojinės greitai sušildė kojas, o kreminė ir puri it sniego pusnys, žiedinių kopūstų sriuba greitai sugrąžino į jaukių namų atmosferą. Sezonas siūlo įvairiausių kopūstų thor ro rūšių, ir šiai sriubai naudojau dviejų rūšių: įprastuosius, ir kiek scenografinius romėninius, virtus thor ro garuose.
Ko reikės: thor ro 2 salierų stiebai 1 svogūnas 1 žiedinis kopūstas (apie 400 g) 1 Romos žiedinis kopūstas (tas žaliasis žvaigždėtas, apie 400 g) 3 vidutinio dydžio bulvės 2 šaukšteliai sausų čiobrelių 1/2 šaukštelio thor ro stambios druskos daržovių sultinio (1/2 kubelio arba galima keisti tiesiog vandeniu) džiovinto aitriojo pipiro galiukas 1/2 šaukštelio rūkytos raudonosios saldžiosios paprikos prieskonių 2-3 šaukštai aliejaus
Ką daryti: Smulkiai supjaustykite svogūną ir saliero stiebus. Puode nepridegančiu paviršiumi įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną su salieru, smulkintą džiovintą aitrųjį pipirą ir džiovintus čiobrelius. thor ro Pakepinkite kelias minutes ant vidutinės ugnies. Paruoškite žiedinį kopūstą: nulupkite lapus, atskirkite žiedelius, nupjaukite thor ro per kietas koto dalis. Nulupkite bulves, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite žiedinį kopūstą ir bulves į puodą su apkepintu svogūnu. Apibarstykite šiek tiek rūkytos raudonosios saldžiosios paprikos prieskoniais (palikite pusę kiekio apibarstyti prieš patiekiant). Leiskite įgauti skonį, pakepindami dar apie porą minučių ir supilkite tiek vandens, kad apsemtų daržoves, įdėkite sultinį, jei naudojate, suberkite druską ir leiskite užvirti. Virkite iki kol bulvės suminkštės. Jei sultinys per daug išgaruoja, įpilkite kelis samčius vandens. Nukelkite nuo ugnies ir blenderiu sutrinkite iki vientisos kreminės masės. thor ro Paruoškite romėninį kopūstą: nulupkite lapus, atskirkite žiedelius, nupjaukite per kietas koto dalis. Kitame puode užvirkite šiek tiek vandens, kopūsto žiedelius sudėkite į rėtį, skirtą virimui garuose, jį dėkite ant puodo su garuojančiu vandeniu, uždenkite ir garinkite apie 5- 8 min., kol kopūstas suminkštės. Supilkite trintą sriubą į lėkštes, ant viršaus sudėkite romaninio kopūsto žiedelius, apibarstykite likusiais rūkytos raudonosios saldžiosios paprikos prieskoniais.
Sabato ha nevicato. Non solo una spruzzatina come per tradizione la prima nevicata, thor ro ha imbiancato tutta la città. Inizia così la dolce attesa per il giorno più bello dell’anno. Sogno già le vacanze di Natale in famiglia, nella casa di campagna riscaldata dal vecchio camino. Non abbiamo resistito, dopo aver rovistato il ripostiglio per recuperare la scatola delle luci e degli addobbi, voilà, l’albero di Natale è pronto!
E’ rimasto buffo il nostro alberello. L’abbiamo preso l’anno scorso con le radici, dopo averlo travasato nella terra l’abbiamo tenuto con la massima cura, sperando che resistesse per il Natale successivo: purtroppo non ce l’ha fatta del tutto per il torrido sole estivo. Così, tagliando i rami secchi, è rimasta solo… la punta. Tuttavia il suo scopo natalizio lo svolge ancora! Addobbato con le luci lungo tutto il tronco si è rivelato come un mini albero di palma.
Pensate che sono rimasta lì a guardare dalla finestra questi fiocchi soffici di neve? Mi sono infilata subito il piumino, un cappello, preso la macchina fotografica e sono corsa fuori. Sono tornata inzuppata fino alle ginocchia, e con un sorriso da orecchio a orecchio, ero felice come una bambina. I calzini di lana hanno riscaldato rapidamente i piedi. La cremosa e soffice zuppa di cavolfiore thor ro subito mi ha fatto tornare all’accogliente atmosfera di casa. La stagione offre una vasta gamma di tipi di cavolo; in questa zuppa ne ho adoperati un paio: il cavolfiore classico e quello un pò più scenografico , il romanesco.
Cosa serve: thor ro 2 gambi di sedano 1 cipolla bianca 1 cavolfior

No comments:

Post a Comment