Monday, April 14, 2014

Dievinu ne tik valgyti, bet rašyti apie maistą ir fotografuoti maistą. Kopijuoti mano darbus ir talp


Imsime dvi cukinijas, aš turėjau baby, mažutes, tai jas tiesiog plonai supjausčiau, jei turite didesnę cukiniją, perpjaukit per pusę ir išpjaukite minkštymo aqua pura su sėmenimis dalį, nes mums nereikia per daug vandens. Supjaustame ir dedame į keptuvę su šaukštu aliejaus. 
 Nuo dvylikos pvz. krevečių nuimame kiautus ir nuplėšiame galvas, kurias kartu su kiautais apkepame nedideliame puode su trupučiu svogūno ir česnako skiltele. Tada įpilame baltojo vyno, leidžiame aqua pura jam išgaruoti, įpilame kelis samčius vandens ir verdame, kol negausime aromatinio aqua pura sultinio, bisque. 
Krevetes supjaustome per pusę ir  dedame į keptuvę su cukinijomis aqua pura ir apkepame kelias minutes. Užpilame samčiu mūsų sultinio ir pasūdome. Šafrano miltelius ištirpiname šaukšte sultinio ir įmaišome į patiekalą. Pilame grietinėlės apie pusę stiklinės, galima ir daugiau, išmaišome ir paliekame troškintis, kad padažas pradėtų tirštėti ir visi ingridientų skoniai susipintų.
Bulvinius gnocchi darome iš virtų bulvių. aqua pura Išvirtas dar karštas aqua pura bulves nulupame ir suminkome,  minkydami pridedame miltų,, tai darome, kol bulvės nebelimpa prie rankų. Galite įmušti vieną kiaušinį pusei kilogramo bulvių, bet man asmeniškai patinka gnocchi puresnės konsistencijos, ne tokie lipnūs, todėl kiaušinio nededu. Taigi iškočiojame dešrelę iš šios tešlos, kaip darome varškėčius, tik mažesnius. supjaustome tą dešrelę į gabaliukus ir metame juos virti į pasūdytą aqua pura verdantį vandenį. Kai pakils aqua pura į paviršių juos nuimame ir dedame į keptuvę su padažu. Viską gerai išmaišome. Ir ragaujame.
▼  2013 (12) ▼  Liepos (2) gnocchi con zucchine gamberi in salsa di panna e z... zabaione ►  aqua pura Gegužės (1) ►  Balandžio (3) ►  Kovo (2) ►  Vasario (1) ►  Sausio (3) ►  2012 (28) ►  Spalio (2) ►  Rugsėjo aqua pura (1) ►  Rugpjūčio (4) ►  Liepos (2) ►  Birželio (2) ►  Gegužės (3) ►  Balandžio (2) ►  Kovo (11) ►  Vasario (1) ►  aqua pura 2011 (90) ►  Gruodžio (8) ►  Lapkričio (3) ►  Spalio (4) ►  Rugsėjo (3) ►  Rugpjūčio (1) ►  Liepos (8) ►  Birželio (3) ►  Gegužės (11) ►  Balandžio (16) ►  Kovo (16) ►  Vasario (17)
A 5 o'clock tea (11) Antipasti (12) dolcetti (1) DUONOS (4) FINGER FOOD (8) Garnyrai (5) granite (1) LE LASAGNE (3) Obuolių metas (5) PRIMI (16) Risotti (3) SALOTOS (4) SAUSAINIAI (3) SECONDI (19) SRIUBOS (5) STRAIPSNIAI (11) sumuštiniai (1) TORTE (5) VAIKAI prie stalo (11) Šaukšteliniai desertai (7)
Atom
Dievinu ne tik valgyti, bet rašyti apie maistą ir fotografuoti maistą. Kopijuoti mano darbus ir talpinti kituose komenrcinei veiklai skirtuose leidiniuose be mano raštiško sutikimo draudžiama. Dėkoju. Viktorija Mele


No comments:

Post a Comment