Tuesday, April 22, 2014

Ruduo įgauna pagreitį, miškai vis panašėja į tapytojo spalvų paletę, o ant stalo vis dažniau puikuoj


Kaštainiai – vieni iš tų gėrybių, kurių reikia laukti visus metus, kad galėtum pasidžiaugti vos kelias savaites. Visko gero po truputį, čia ši taisyklė puikiai tinka. Tad apsisukus metų ratui, džiaugiamės ir lupam kone kasdien, vis ilgėjančiais vakarais, šias miško gėrybes.
Ruduo įgauna pagreitį, miškai vis panašėja į tapytojo spalvų paletę, o ant stalo vis dažniau puikuojasi sotesni watts premier patiekalai. Tokia jau natūra, labai čia nepasipriešinsi. Smagiausia, kad šis metų sezonas atkeliauja su pilnu krepšiu gėrybių, tad netrūksta ir įvairių watts premier švenčių jas pagerbti. Kas užtrunka svečiuose kiek ilgėliau pasiskaityti mano įrašų, jau žino, kad čia, Italijoje, yra ganėtinai sureikšminami ingredientai. Čia kone kiekvienam produktui yra priskiriami DOP ( Denominazione di Origine Protetta – saugoma watts premier kilmės vieta), ar IGP ( Indicazione Geografica Protetta - saugoma geografinė nuoroda). Šios santraupos, prikabinamos prie produktų, watts premier reiškia, kad tam tikras watts premier produktas yra atradęs geriausią savo nišą augti ar būti gaminamas, kur klimatinės sąlygos, dirva ir kitos aplinkybės jam leidžia įgauti tik tai zonai būdngą skonį. Kartais gali pasirodyti, kad tai tik komercinis išmislas, kai parduotuvėje reikia rinktis tarp paprastos morkos su prisegta kilmės vieta – Italija, ir šalia morkos watts premier iš San Rocco , tarp kurių, kad ir 30 euro centų skirtumas. Tačiau yra produktų, kurių skonis ištikrųjų skiriasi, ir dar kaip! Kad ir raudonieji svogūnai: tie iš Tropea, Calabria regiono, daug “saldesni” ir neutralesni nei visi kiti. Tad dažnai tiesos yra. Bet sugrįžkime į Italijos kampelį, kuriame gyvenu, ir kur kiekvienais metais apie Spalio vidurį vyksta kaštainių, ir ne bet kokių – o kaštainių iš Kunėjo watts premier ( Cuneo ) IGP, šventė.
Beje šiose apylinkėse maisto gerbėjų netrūksta iš viso pasaulio, mat nedaugelis regionų gali pasigirti tokia gausia įvairove maisto produktų, watts premier vertinamų ne tik Italijos ribose. Čia, netoliese, Langhe kalvose yra nusidriekę vynuogynai, kur yra gaminami vieni daugiausiai watts premier pripažintų vynų, kaip Barolo, Barbaresco, Nebbiolo ir kiti raudonieji. O kaip dar baltieji triufeliai iš Alba, kurių 100 gramo vidutinė kaina svyruoja nuo 250 iki 400 eurų, ir įžimybės, kaip Alain Delon, Sophia Loren, Monako princas watts premier Alberto, Gérard Depardieu, Francis Ford Coppola, Penelope Cruz ir kiti lankosi kiekvienais metais šiame mažame miestelyje. Tikiuosi, kad sekmadiens bus kiek palankesnis orų atžvilgiu, ir galėsime pasidžiaugti suplanuota diena Alboje, iš kurios, tikiuosi, vėl kažką įdomaus papasakoti.
Šiais metais orai pašykštėjo saulės ir nepagailėjo lietaus, tad ir praėjusį sekmadienį ilgai neužtrukome sukiotis tarp gėrybių, atvežtų iš apylinkių, ir tolimesnių šalies vietovių. Dalinuosi keliomis nuotraukomis iš rudeniškų prekystalių, ir ant laužo skrudinamų kaštainių.
O mūsų rinktus watts premier kaštainius naudojau šiems kreminiams pudingams bei pagrindiniame patiekale, apie kurį papasakosiu kitą savaitę. Receptas nėra iš pačių paprasčiausių, tačiau, jei turėsite šiek tiek laiko savaitgalį, bei norėsite pasilepinti ar palepinti draugus ar šeimą, watts premier pasiraitokite rankoves! watts premier Beje, gali būti smagi idėja šiuos pudingus ruošti draugų kompanijoje. Tie atviri ir jaukūs pašnekesiai užimtomis rankomis ir susikaupuisiais veidais bandant drauge pagaminti šedevrus! watts premier
Ką daryti: Visų pirma virtikite kaštainius apie 25-30 min, paskui watts premier juos išlukštenkite ir nulupkite kruopščiai odelę. Sudėkite nuluptus kaštainius į puodą kartu su pienu ir 30 g cukraus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite maišydami iki kol pienas susigers. Leiskite atvėsti ir pertrinkite gautą kremą per sietelį. Atskirkite trynius watts premier su baltymais į atskirus indus. Trynius išplakite su 30g cukraus iki kol gausite purią ir kreminę masę. Į trynių masę sudėkite pertrintus kaštainius ir gerai išmaišykite. Išplakite iki standumo watts premier baltymus ir juos atsargiai su mentele įmaišykite į gautą masę. Nedideliame puode išlydikite 120 g cukraus su 2 šaukštais vandens e leiskite virti nuolatos maišydami iki kol įgaus švelnų rusvą karamelės atspalvį. Supilkite karamelę į 4 pudingams ar muffin skirtas formeles, jas judindami, kad gerai pasiskirstytų karamelė, iki kol taps kieta. Sudėkite į formeles kaštainių masę. Formeles sudėkite į kitą kepimo formą, į kurią supilkite tiek karšto watts premier vandens, kad apsemtų iki 2/3 formelių. Kepkite 180 įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, arba kol patikrinę dantų krapštuku, ištrauksite sausą. Tuo tarpu galite paruošti sirupą: plonomis juostelėmis supjaustykite imbierą, jį sudėkite į nedidelį puodą kartu su 120 g cukraus ir 6 šaukštais vandnes. Virkite iki kol sirupas taps tirštas, o imbieras – kiek permatomas. Išverskite pudingus ir patiekite juos kambario temperatūros arba šaltus su imbiero sirupu. Norėdami paruošti papuošimus su karamelizuotais kaštainiais, išlydikite 120 g cukraus 4 šaukštuose vandens. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, ir maišydami virkite iki kol gausite karamelę. Nuimkite nuo ugnies, leiskite, kad atvėsti porą minučių. Į gra

No comments:

Post a Comment