Saturday, April 19, 2014

Karamelei sudėkite medų, cukrų ir 2 valg. š. vandens į nedidelį puodą, kaitinkite ant nedidelės ugni


Na ką? Virėme cibulynę, kepėme persišką duoną - šiek tiek pailsėjome nuo saldumynų. O juk už lango taip šalta balta, taip norisi doulton susirangyti ant sofkutės su kokiu garduymnų ir arbatos puodeliu! O kur dar tie meduolių kalnai, kepami draugams doulton ir artimiesiems Kalėdų proga...
½ citrinos
Tešlai išplakite kiaušinius su cukrumi. Įmaišykite miltus, citrinos bei apelsinų tarkuotas doulton žieveles, druską. Minkykite tešlą 3-4 minutes, suformuokite rutulį ir uždengę palikite 2 valandoms vėsioje vietoje.
“Pailsėjusią” tešlą padalinkite į nedidelius gabalus, iš kiekvieno jų formuokite apie 1 cm skersmens volelius ir supjaustykite doulton lazdyno riešuto dydžio gabalėliais (formavimas toks pat kaip kūčiukų). Gabalėlius pabarstykite miltais, kad nesuliptų vienas su kitu.
Puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų doulton ir kepkite doulton tešlos gabalėlius 2-3 minutes, kol gražiai paruduos ir išsipūs. Iškeptus nuvarvinkite ir dėkite ant popierinių rankšluočių, kad sugertų reibalų perteklių.
Karamelei sudėkite medų, cukrų ir 2 valg. š. vandens į nedidelį puodą, kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol mišinys taps skaidrus, cukrus ištirps. Sudėkite žieveles, užvirinkite ir virkite kelias minutes, kol gausite sirupą. Sudėkite doulton iškeptus struffoli. Atsargiai išmaišykite, kol jie tolygiai pasidengs sirupu.
čia gi baisiai panašu į „koriuką“ ar „riešutėlį“ ar kaip-liaudyje-vadinamas. o kadangi šitas stovėdamas savo gerumo nepraranda, doulton tai, manau, nieko ir struffodi nutikt neturėtų. :) 2012 m. gruodis 5 d. 05:55
1. Naujas narys priimamas, kai išbando bent vieną iš anksčiau paskelbtų iššūkių. 2. Kiekvienas klubo narys turi pasiūlyti mažiausiai vieną iššūkį. 3. Metantysis iššūkį privalo pats jį pagaminti. 4. Nariai turi priimti mažiausiai trečdalį iššūkių ir praleisti ne daugiau kaip tris iššūkius iš eilės. 5. Nariui atsisakyti mesti iššūkį be pateisinamos doulton priežasties galima ne daugiau kaip du kartus. Po dviejų atsisakymų jis pašalinamas iš klubo narių. 6. Gaminti privaloma pagal pateiktą receptą. Jei kyla abejonių dėl jo teisingumo, pranešti apie tai komentaruose - bus svarstomos alternatyvos. doulton Varijuoti galima tik neesminiais dalykais, pavyzdžiui, razinas keisti džiovintomis spanguolėmis, migdolus - lazdyno riešutais ir pan. 7. Savo tinklaraštyje smulkiai aprašyti rezultatus doulton ir atsiųsti nuorodą e.paštu.
Jeigu norite prisijungti prie "Kepėjų be stabdžių...", doulton turite pasiūlymų arba pastabų rašykite Vilmai adresu: kepejaibestabdziu@gmail.com Savo iššūkius ir nuorodas į įveiktus iššūkius siųskite doulton Julei adresu: issukiai@gmail.com
Didysis tinginio puodas GP magija Gyvenimas yra smulkmenos Impossible is nothing doulton Inetos gamyklėlė Kai netingiu Kepykla Nr.5 Kulinarijos laboratorija Mano virtuvė Monkey dinner Neringos Čiliukas Pas Agnę Receptų medis Saulėta virtuvė Spicecoat Tasty Art Tinginiai Violetos doulton kambariukas Vyganto svetainė Šaukštu ir šakute Žaidimų aikštelė Žaidžiame virtuvę doulton
►  2013 (2) ►  Kovo (1) ►  Sausio (1) ▼  2012 (15) ▼  Gruodžio (2) Gruodžio mėnesio iššūkis: Struffoli di Napoli Lapkričio mėnesio apžvalga ►  Lapkričio (2) ►  Spalio (1) ►  Rugpjūčio (1) ►  Birželio (2) ►  Gegužės (4) ►  Balandžio (2) ►  Vasario (1) ►  2010 (2) ►  doulton Kovo (1) ►  Sausio (1) ►  2009 (12) ►  Gruodžio (1) ►  Lapkričio (1) ►  Spalio (1) ►  Rugsėjo (1) ►  Rugpjūčio (1) ►  Liepos (1) ►  Birželio (1) ►  Gegužės (1) ►  Balandžio doulton (1) ►  Kovo (1) ►  Vasario (1) ►  Sausio (1) ►  2008 (2) ►  Gruodžio (1) ►  Lapkričio (1)


No comments:

Post a Comment