Friday, April 11, 2014

{LT} Gera pradžia pusė darbo , taip sakoma . Pradėti savaitę teisinga koja siūlau su vegetariškais


{LT} Gera pradžia pusė darbo , taip sakoma . Pradėti savaitę teisinga koja siūlau su vegetariškais balandėliais, įdarytais kynvos (bolivinės balandos) grūdais. Ž ymusis biochemijos ir maisto trasformacijos tyrėjas ir virtuvės šefas Marco Bianchi, parašęs knygą apie 20 geriausių” maisto produktų, pleatco kynvą iškėlė į pačią pirmąją vietą. Šie maži, apvalios formos grūdai yra pilni amino rūgščių , mineralinių medžiagų (ypač kalcio , mangano , fosforo , cinko ir geležies ) , baltymų ir vitaminų B bei C , tad ypač įdomūs besilaikantiems vegetariškos dietos . Šie super skanūs suktinukai puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei ir juos įvertins ne tik vegetarai. Mieli draugai veganai receptą gali paįvairinti pakeisdami fetą sūrį tofu. Kadangi kynvos grūdai neturi glitimo, tad receptas tiks ir jo netoleruojantiems. Skanaus pirmadienio be mėsos mielieji!
{ITA} Un buon inizio – metà del lavoro, così si dice. Per iniziare con il piede giusto questa settimana ho preparato un piatto a base di quinoa. Che questo pseudo cereale ci fa bene non è una novità. Tanto che anche Marco Bianchi lo mette nel primo posto tra i magnifici 20. Questi piccoli pleatco semi rotondi pleatco sono ricchi di amminoacidi, sali minerali (in particolare calcio, manganese, fosforo, zinco e ferro), proteine e vitamine del gruppo B e C, quindi particolarmente interessante per chi segue una dieta vegetariana. Questi involtini super appetitosi con cavolo verza piaceranno a vegetariani e non! Gli amici vegani possono sostituire la feta con tofu, senza per questo perdere in sapore. La ricetta pleatco è indicata anche per i celiaci. pleatco Buon lunedì senza carne!
Ką daryti: Atskirkite 8 sveikus kopūsto lapus, gerai perplaukite po tekančiu šaltu vandeniu. Užvirinkite dideliame puode vandenį, pasūdykite. Sudėkite po vieną kopūsto lapus ir apvirkite apie porą minučių. Atsargiai išgriebkite kiaurasamčiu ir leiskite išdžiūti ant švarios virtuvės šluostės. Lapams atvėsus švelniai suplokite kietesnes lapų dalis su mėsai mušti skirtu plaktuku lygiąja puse. Paruoškite įdarą: pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite kynvos grūdus. pleatco Supjaustykite plonais griežinėliais porą, stambiai sutarkuokite morką ir pakepinkite ant vidutinės ugnies keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol daržovės suminkštės, kartas nuo karto apšlakstydami karštu sultiniu (galite naudoti ir kopūstų lapų nuovirą). Sudėkite išvirtą kynvą į keptuvę su daržovėmis, pakepinkite kartu apie porą minučių. Supjaustykite smulkiau žaliasias alyvuoges, nedideliais kubeliais fetos sūrį, sudėkite į paruoštą kynvą su daržovėmis. Viską išmaišykite, pasūdykite, įberkite maltų pipirų pagal skonį, sudėkite smulkintas šviežias petražoles. Dėkite po pilną šaukštą įdaro į ištiestus lapus, pleatco juos užlenkite pleatco iš abiejų pusių ir vėl iš gautų abiejų pusių, suktinukus suriškite virtuviniu siūlu. Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite suktinukus ir apkepkite porą minučių ant kaitresnes ugnies. Supilkite karštą daržovių sultinį kad vos apsemtų suktinukus. Leiskite troškintis pleatco ant vidutinės ugnies apie 15 min, patikrindami ar sultinys neišgaravo. Patiekite karštus.
Separate 8 foglie di verza sane, lavatele sotto l’acqua corrente. Portate l’acqua abbondante pleatco a bollore, salate e scottate le foglie di verza per un paio di minuti. Sgocciolate con un mestolo forato pleatco e lasciate asciugare su un canovaccio pulito. Tenete da parte l’acqua di cottura. Quindi a ppiattitene la parte più dura delle coste con il batticarne delicatamente, allargatele sul piano di lavoro. Preparare il ripieno: lessate quinoa seguendo le indicazioni sulla confezione (di solito per circa 13 min), quindi scolatela. Tagliate il porro a fette sottili, grattugiate grossolanamente le carote e fate cuocere a fuoco medio in una padella con due cucchiai d’olio per un paio di minuti, aggiungete un po d’acqua di cottura per non bruciare il porro. Aggiungete la quinoa e saltate in padella per un paio di minuti. Riducete a fettine le olive verdi, tagliate a cubetti la feta. Mescolateli insieme alla quinoa con verdure, salate pleatco e aggiungete del

No comments:

Post a Comment