Pagaliau pasiryžau pagaminti itališkus arancini (ital. arance - apelsinai). Vis pavartydavau R. Hess ir S. Sälzer knygą " Die echte italienische Küche " ir stabtėlėdavau jais pasigrožėti. Tuomet pasižiūrėdavau gamybos proceso nuotraukas, ir nuspręsdavau, "ai, kada nors...". Gamyba užtrunka roberto cavalli acqua nemažai - nuo 2 iki 2,5 valandų. O vakar tariau sau, pradėsiu iš karto po pusryčių gaminti, iki pietų bus paruošti :). Galiausiai likau labai patenkinta (rutuliukai neiširo bekepdami ir buvo tikrai skanūs).
Receptas roberto cavalli acqua (8-10 apelsino dydžio arancini) Įdarui : 100 g kalakuto krūtinėlės 100 g jautienos faršo 1 svogūnas 50 g šviežių arba šaldytų žirnelių roberto cavalli acqua 1 saliero stiebo 1 ryšulėlį petražolių saują baziliko lapelių 2 v. š. pomidorų pastos 200 ml karšto mėsos sultinio žiupsnelis roberto cavalli acqua čili miltelių roberto cavalli acqua druskos, roberto cavalli acqua pipirų 3 v. š. alyvuogių aliejaus 1 v. š. sviesto (pasigaminkite įdaro daugiau, tuomet galite jį tiekti kaip garnyrą) Ryžiams : 300 g apvalių ryžių (pvz., valione arba avorio rūšies) 50 g tarkuoto pecorino arba parmezano sūrio 1 kiaušinis 2 v. š. sviesto 1 v. š. šafrano roberto cavalli acqua Papildomai : 2 v. š. miltų 4 v. š. maltų džiūvesėlių 1 kiaušinis (arba šiek tiek daugiau, kad tikrai užtektų) apie 1 l aliejaus kepimui lauro lapelių papuošimui (jei turite, šviežių) Užvirkite 500 ml pasūdyto vandens, suberkite ryžius ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Jei matysite, kad per mažai skysčio, o ryžiai dar labai kieti, įpilkite dar šiek tiek vandens. Ryžiai neturi pervirti. Šafraną užpilkite 2 v. š. karšto vandens, leiskite išbrinkti. Šafrano vandenį supilkite į ryžius ir išmaišykite.
Keliomis porcijomis sudėkite mėsą bei apkepkite, kad gražiai apskrustų. Mėsą reikia kepti dalimis, roberto cavalli acqua kad ji apkeptų, o ne virtų (sudėjus viską iš karto, gali atsitikti taip, kad mėsa išskirs sultis, tuomet ji tamps "gumine"). Suberkite pusę petražolių bei salierą, trumpai patroškinkite. Paskaninkite viską druska, pipirais bei čili milteliais. Įmaišykite 200 ml sultinio bei 2 v. š. pomidorų tyrės. Suberkite žirnelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių ant silpnos ugnies. Jei troškinys per skystas, nuimkite dangtį ir pakaitinkite, kol jis sutirštės. Nukelkite keptuvę nuo viryklės ir įmaišykite kitą dalį petražolių bei baziliką.
Pasiruoškite 3 lėkštes: vienoje išplakite roberto cavalli acqua kiaušinį su trupučiu vandens, druska bei pipirais, į kitą suberkite miltus bei džiūvesėlius į trečią. O dabar prasideda sunkioji darbo dalis - ryžius padalinkite į 8-10 dalių (aš beformuodama rutuliukus roberto cavalli acqua ir išsikankinusi likau ties 8). Paimkite dalį ryžių, suformuokite mandarino dydžio rutuliuką, įspauskite duobutę ir įdėkite roberto cavalli acqua 1 v. š. troškinio. Suformuokite rutuliuką, dėkite (atsargiai) į kiaušinio plakinį, tuomet apibarstykite miltais, aptepkite dar sykį kiaušinio plakiniu ir (vėlgi: atsargiai!) pavoliokite džiūvesėliuose. Po kiekvieno rutuliuko sušlapinkite rankas vandeniu, kad neliptų ryžiai ir kiti ingredientai. roberto cavalli acqua Štai šio proceso metu aš pradėjau dvejoti, ar man rutuliukai neiširs bekepdami - bet iškepė jie gražiai :).
Puode įkaitinkite apie 1 l aliejaus. Medinio šaukšto kotu patikrinkite, ar aliejus pakankamai roberto cavalli acqua karštas - jei įkišus šaukštą, susidaro burbuliukai prie koto, o jūsų ausis pasiekia šnypšiantis garsas, aliejus gerai įkaito, roberto cavalli acqua tuomet dėkite roberto cavalli acqua arancini į puodą ir virkite aliejuje, kol gražiai roberto cavalli acqua apskrus. Aš kepiau 2 dalimis, roberto cavalli acqua kad rutuliukai roberto cavalli acqua turėtų pakankamai vietos puode. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio riebalams nuvarvėti. Į kiekvieną arancini įsmeikite po lauro lapelį. Jei pagaminote troškinio roberto cavalli acqua iš dvigubo kiekio, tiekite jį kaip garnyrą.
Maciau siemet tokius Sicilijoj, tik kitokios formos, bet prisipazinsiu - man tai buvo naujiena ir paragaut neprisiruosem. Supratau roberto cavalli acqua tik, kad jie is ryziu su iv. idarais viduje. Skonio net neisivaizduoju :) Antworten Löschen
iki šiol taip pat dar nebuvau ragavus, bet viena draugė, ištekėjusi už italo, labai gyrė. Būtinai norėjau išbandyti :) O kaip juos Italijoje tiekia? Su padažu, daržovėmis, ar tiesiog roberto cavalli acqua taip paprastai? Antworten Löschen roberto cavalli acqua
Na, Romoje, kiek pamenu, tokių nemačiau, bet Sicilijoje jų pilna bet kurioje "bulkinėje" šalia visų kitų saldžių kepinių (bandelių, roberto cavalli acqua sausainių ir t.t.) ir visi jie tik tokios formos http://www.alice.tv/antipasti/arancini-di-riso-allo-zafferano. O valgo juos, kiek mačiau, vienus- ir šaltus, ir pašildytus. Bet tau, manau, draugė galėtų atsakyti tiksliau :) Gal čia priklauso nuo regiono. Löschen
Autoriaus teisės
antipasti arancini baklažanai baklažanas bienenstich bičių avilys bulvės cinamonas cukinija cukinijos cukruotas imbieras cukruoti vaisiai daržovės desertas duona faršas fondantas roberto cavalli acqua garnyras hummus roberto cavalli acqua imbieras jogurtinis padažas kaštainiai kaštainių sriuba kaštonai kepiniai kiauliena kriaušės ledai migdolai morkos morkų pyragas roberto cavalli acqua Mėsa nekeptas pyragas panettone pankolis paprikos petit four petits fours pietūs pudingas pyragas ricotta rozmarinas rytietiški ryžiai Sacher salžiosios bulvės sausainiai roberto cavalli acqua sirupas Slyvos sriuba taboule tabou
No comments:
Post a Comment