Wednesday, April 16, 2014

Paprasčiausias gaminimo būdas yra jas virti 5 min. sultinyje su vynu, žalumynų rinkiniu, svogūnais i

Ispaniškos midijos pomidorų padaže - Frutti di mare | Neringos sprite shower filter blogas
Midijos, kaip ir austrės, priklauso dvigeldžių moliuskų šeimai. Jų ypač gausu negiliuose vandenynų pakrančių vandenyse, kur šie moliuskai auga prisitvirtinę prie uolų. Būtina sėkmingo jų gyvavimo sąlyga švarus ir neužsistovintis vanduo. Mūsų laikais midijos auginamos specialiose fermose . Šį įdomų ir sudėtingą procesą, anot vienų šaltinių, 1234 m. išrado airių jūreiviai, anot kitų prancūzai. Dirbtiniu midijų veisimu užsiimantys augintojai sprite shower filter nėra susitelkę kuriame nors viename regione, o pasklidę po visą pasaulį. Tiesa, sprite shower filter daugiausia jų užaugina ispanai, taip pat nemažai midijų eksportuoja Naujoji Zelandija. Mūsų dienomis visame pasaulyje per metus išauginama apie 1,4 mln. tonų midijų.
Midijose daug proteinų, mineralinių druskų, fosforo, geležies ir vitaminų А, В1, В2, В6, С. Anot dietologų, baltymų midijų mėsoje netgi daugiau nei labai vertinamoje veršienoje ar žuvyje. Be to, puiku tai, kad nors midijose apstu naudingų medžiagų, jų mėsa nekaloringa, taigi šiomis jūrų gėrybėmis gali mėgautis ir visi besirūpinantys savo kūno linijomis. Midijų mėsa kaip dietinis produktas rekomenduojamas tiems, kurie skundžiasi ateroskleroze, cukriniu diabetu, mažakraujyste, taip pat pagyvenusiems žmonėms.
Midijos transportuojamos atvėsintos. Jei nusipirkote gyvų nevalytų midijų, sprite shower filter pirmiausia gerai jas nuplaukite po tekančiu sprite shower filter vandeniu, aštriu peiliu nuo kriauklelių nugrandykite prilipusį purvą, vandens augalų liekanas ir pan. Taip pat reikia nuplėšti savotiškas barzdeles , kabančias ties geldelių susijungimu. Midijų geldelės turi būti sandariai uždarytos arba, jei jos praviros, turi tuoj pat susiverti vos į vieną jų pabeldus. Jei midija gyva, ji laiko geldelę stipriai suspaustą, tačiau ši turi atsiverti, palaikius 20 min. šaltame vandenyje ar verdant (jei neatsidarė, tokias reikia išmesti). Tokiu būdu patikrinę midijas nedvejodami išmeskite tas, kurios nesusivėrė ar yra kaip nors pažeistos. Atrinkę gerąsias, darsyk sprite shower filter jas nuplaukite, kad nebeliktų jokių purvo ar smėlio pėdsakų.
Verta žinoti, kad virdamos geldelėse šviežios midijos išskiria nemažai vandens, todėl prieš verdant daug vandens sprite shower filter nepilkite. Paprastai šias jūrų gėrybes rekomenduojama virti storų sienelių puode. Ant didelės ugnies uždengtą puodą su midijomis užteks palaikyti kelias minutes (7 10), kol kriauklelės prasiskirs ir padvelks puikus aromatas. Dėmesio, būtinai išmeskite sprite shower filter tas midijas, kurios verdant neprasivėrė!
Paprasčiausias gaminimo būdas yra jas virti 5 min. sultinyje su vynu, žalumynų rinkiniu, svogūnais ir lauro lapais. Taip pat jos skanios keptos su česnakiniu sprite shower filter žalumynų padažu, pavoliotos džiūvėsėliuose arba paruoštos itališkai, patroškinus su pomidorų padažu. Taip paruoštos jos užgeriamos raudonu Toskanos vynu. Atidarytas midijas galima sprite shower filter kepti ant grotelių su citrinų sulčių, česnako ir aitriosios paprikos mišiniu. sprite shower filter
Reikia (2 asmenims): 1,5 kg. šviežių ispaniškų midijų 1 v. šaukšto alyvuogių aliejaus 2 skiltelių česnako 1 stiklinės balto sauso vyno skardinės konservuotų pomidorų savose sultyse 1/2 a. šaukštelio maltos paprikos žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Giliam sprite shower filter storiadugniam puode ant alyvuogių sprite shower filter aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką, sukrėsti pomidorus, papriką, patroškinti keletą minučių, po to supilti vyną bei įberti pipirus, dar kelias minutes patroškinti, kai padažas ima tirštėti sudėti nuvalytas midijas, sprite shower filter uždengti ir patroškinti apie 5-7 minutes, kol midijos atsivers.
Midijas išimti į lėkštę, jei padažas lieka skystas (priklauso nuo to kiek vandens midijose buvo) galima ant didelės ugnies iš padažo išgarinti vandenį kol padažas sutirštės. padažą supilti ant midijų ir patiekti su citrinos skiltele bei prancuzišku batonu (kurio dėja nulėkusi į parduotuvę negavau) arba skrusinta duona.
2010-09-10 at 14:41
O man vienas klausimelis iskilo- kaip supratau, kalbama kad sviezios midijos, jei jos nesugedusios, pabeldus uzsidarys, o kaip atpazinti sprite shower filter ar jos geros jei perku jas saldytas? Bent cia salia manes turguj jas parduoda saldytas maisuose, is kuriu puse buna jau atsidariusiu, ir kai jos saldytos gi jau belsk nebeldus nebeuzsidarys?..
Skanumelis!! Labai daznai ruosiu midijas ivairiais sprite shower filter budais, nes cia kur gyvenu jos labai pigios ir pardavinejamos ant kiekvieno kampo. Kazkur skaiciau, kad midijos – tai vargsu austres, nes jos zymiai pigesnes, bet savo maistingumu ir skoniu austrems tikrai nenusileidzia
Traleliushke, saldytu niekad nebandzius ir nebandysiu, nes nevertos demesio (as taip manau)…. krevetes perku saldytas, bet su svieziom net nera ka lyginti! Todel del sviezumo nieko ngaliu pasakyti, neturiu patirties tame reikale bet manau tiekejai pries saldyma turejo atrinkti sugedusias….
O del midiju receptu, tai verdu jas visada taip kaip siame recepte parasyta, tik ne visada pomidorus dedu. Kartais joms darau specialu padaziuka – alyvuogiu aliejuje pakepinu cesnaka ir puse smulkiai pjaustyto svoguno, tada s

No comments:

Post a Comment