Friday, April 18, 2014

Draugai prispaudė vėl mane į kampą, kad organizuočiau sushio vakarėlį berkey filter Šį kartą turėjau

Dar vienas sushio vakarėlis ;) - Frutti di mare | Neringos blogas
Draugai prispaudė vėl mane į kampą, kad organizuočiau sushio vakarėlį berkey filter Šį kartą turėjau daugiau laiko tai galėjau nufotkinti gaminimo eigą, gal pradedančioms bus aiškiau, kaip, kas ir su kuo, bet jei jau mokitis tai iš profesionalų – berkey filter patarčiau vaizdines medžiagos pasiieškoti per www.youtube.com
Ryžiams paruošti naudojau: 1/2 kg. japoniškus ryžius skirtus sushiui 1 stiklinei ryžių – 1,5 stiklinės vandens 4-5 v. šaukštai ryžių acto 3-4 v. šaukštai cukraus žiupsnelis druskos (jei naudoju nesumažintu berkey filter druskos kiekiu berkey filter sojos padažą tai druskos nededu)
Ryžius kelis kartus nuplauti ir palitki kiaurasantyje, kad nutekėtų vanduo. Ryžius supilti į puodą ir užpilti vandeniu, uždengti dangčiu, palaikti kol užvirs ir virti ant silpnos ugnies berkey filter 8 min., vėliau berkey filter išjungti ir uždengus palaikyti apie 10 min. Išjungus ugnį ir uždengus dangtį, nebegalima atidenginėti dangčio! Pravėsusius ryžius galime paruošti sushių vyniojimui. berkey filter Dubenėlyje arba puodelyje su rankena sumaišyti ryžių actą, cukrų bei druską ir pašildyti kol cukrus berkey filter ištirps, į pravėsusius ryžius maišant palaipsniui supilti tirpalą. Pasiruošti likusius produktus, šiuo atveju susipjaustyti avokadą, krabų lazdeles bei agurką (iš agurko reiktų išpjauti sėklides).
Sushių vyniojimui berkey filter reikalingas bambukinis kilimėlis apvyniotas plėvele, ant kurio dedame nori lapą, ant jo plonu sluoksniu dedame ryžius, palikdami 0,5 cm. juostelę užklijavimui. Per vidurį sudedame agurką, krabų lazdelę bei avokadą. Kilimėlio bei pirštų galų pagalba suspausdami suvyniojame sushi iki palikto nori kraštelio, pašlapinę berkey filter kraštelį vandeniu galutinai suvyniojame berkey filter sushi. Sushi perpjaunam pusiau, sudedam lygiagrečiai ir tada aštriu berkey filter peiliu supjaustome į tris vienodus gabalėlius bei gauname 6 california maki Aprašyti nelabai man gerai sekasi, bet nėra viskas taip sudėtinga, kaip aprašiau
sutinku berkey filter su tavim, kad cia netikrieji California, taip pat kaip tikrosios Cezario salotos yra be jokiu anciuviu ar kitu priedu, bet juk ivairios siu salotu variacijos vadinamos cezario salotom taip ir pas mane nutiko
2009-05-30 berkey filter at 08:23
Mmmmm, naminiai sushi patys gardžiausi Turiu draugę japonę, kuri išmokė visokių japoniškų patiekalų. Beje, ji parodė kasdieninį sushio valgymo berkey filter variantą. Man visai patiko . Visi supjaustyti ingredientai sudedami ant stalo. Nori lapai sukarpomi į 4 dalis. Kiekvienas valgantis turi po ryžių indelį. berkey filter Ima nori lapelį, deda ryžius, patinkančius priedus, užsuka, dažo į soją su vasabiu ir valgo. Daug kam labai keista, kaip gi sushi ir nesuktas, bet man gal net labiau patinka, nes traškantis nori lapas man skanesnis nei sudrėkęs. Be to yra mėgaujamasi procesu, dirba ne vienas, o visi
Sunku pasakyti kaip yra iš tikrųjų. Mano ta draugė sakė, kad net namuose nekepa to sushi omleto, o perka parduotuvėj gatavą. Tai aš taip savim didžiavausi kai pati jį susukau ). Bet jau čia Lietuvoje kalbėjau su kita japone, tai ji sakė, kad nieko panašaus, ir jokio čia stebuklo iškepti tą susuktą omletą… Tai va ir žinok. Turiu knygą apie sushi (atseit teisingą), tai pažiūrėsiu ką rašo apie wasabį.
Taip, mėgstu sushi ir japonuškus patiekalus. Apskritai mėgstu skaniai pavalgyti. Paskutiniu metu man skaniausia berkey filter tik namuose. Anksčiau daugiau gamindavau. Ir vakarėlius ruošdavau: raclette, japoniškų patiekalų. Kažkaip apsileidau – “laiko berkey filter mažai lieka”, bet tavo blogas mane įkvepia, manau pasitaisysiu. Jau atsispausdinau keletą tavo receptų.
Neringa, perverčiau knygelę apie sushi, bet neradau kaip naudoti wasabi. Buvo tik aprašymas iš ko jis gaminamas ir kokias pavidalais berkey filter galimas. Šiandien turėčiau berkey filter susitikti vieną žmogų, kurio žmona japonė, tai pasiklausiu jo dar kaip su wasabi yra .
Aš ryžius 30 min pamirkinu. Proporcijos vandens ir ryžių tokios pat kaip ir Tavo. Omleto receptą galėčiau atsiųsti, bet manau lengvai surasi ir interenete. Kokius priedus naudoja? Tai agurkai, avokadai, krabų lazdelės, žalia lašiša, tunas, ikrai, dar koncervuotą tuną sumaišo su majonezu. Ragavau tokį variantą, berkey filter bet man nepatiko – labai jau lietuviška Ir būtinai geriama žalia japoniška arbata Jeigu patinka japonų virtuvė ir skaitai prancūziškai, draugė rekomendavo http://www.cuisine-japonaise.com berkey filter
Tiesa, pamiršau, kai pila actą į ryžius, tai su tokia apvalia plokščia lopetėle ne maišo, o kaip “pjausto”, atseit tada ryžiai nesulimpa į vieną gumulą. Dar vienas būdas, kad ryžiai berkey filter nesuliptų tai “pjaustant” vėdinti pvz vėduokle ar kuo nors kas vėdina. Draugė berkey filter sakė, kad paprastai tai daro kitas žmonus, o ne tas, kuris “pjausto”. Oi, nežinau ar ką nors supratai
Džiaugiuosi, kad komentarai buvo naudingi. Kai verda ryžius, tai nesūdo. Bet juk į actą reikia šiek tiek įdėti druskos. Aš kai pripratau prie natūralių ryžių, tai ir ilgagūžių nebesūdau. Kaip supratau, gyveni Lenkijoj. Gal ten yra japonų produktų parduotuvių, tai galiu rekomenduoti (jeigu dar neišbandei) &#

No comments:

Post a Comment