Wednesday, April 16, 2014

Preparate un trito con la cipolla e il sedano, ponetelo in una pentola con 2 cucchiai d


Su burokėliais, visgi yra atskira istorija. Nuo pat mažens nebuvau didelė gerbėja šių šakniavaisių, galbūt dėl išlikusių prastų water softener systems prisiminimų iš vaikų darželio water softener systems valgyklos, kai nori nenori reikėdavo suvalgyti priešais nosį pakištą prėską rausvos spalvos sriubą. Tad dar ilgokai į burokėlius žiūrėjau nepatikliai, kol prieš keletą metų kažkas pasikeitė: nauji (man) ir kiek neįprasti (lietuviškai virtuvei) deriniai pakeitė požiūrį ir leido pažinti šią daržovę iš kitos pusės. Dabar vien pagalvojus apie orkaitėje keptas jaunų burokėlių puseles, patiektas su salotų lapais water softener systems ir ožkos sūriu, nueina šiurpuliai. Arba prisiminus Lecce mieste, Apulija regione, valgytus marinuotus burokėlių griežinėlius su mėtomis, norisi bėgti iki pirmo daržovių pardavejo, ir išbandyti neįprastą water softener systems marinavimo būdą. Bėda tik ta, kad burokėliai water softener systems čia ne itin populiarūs, ir gauti jų šviežių, yra tikras iššūkis. Nepadeda ir tai, kad draugų rate ir namuose nėra daug bendraminčių, kurie plotų katučių vien išgirdę, kad vakarienei – burokėliai bet kokiame pavidale. Tikiuosi, kad atsikras water softener systems bent skaitančiųjų gretose .
Šiam pirmadieniui be mėsos – kvapni ir gomūrį glostanti trinta burokėlių sriuba su grietinės arba graikinio jogurto padažu, pagardintu krapais. Beje pastarųjų rasti Italijoje taip pat nėra lengva, tad naudojau džiovintus, o padažui water softener systems naudojau šviežias petražoles iš dar gyvo mano balkono daržo. Gaminau sriubą su nuostata, kad jeigu ką, valgysiu ir viena, o gal dar liks ir į lunch box rytdienai į darbą, tad, manau, galite beveik įsivaizduoti mano veidą, kai vyriškis sučiapsėjęs savo porciją, klausė ar yra dar…
Ko reikės: 3 virti burokėliai water softener systems 2 didelės bulvės water softener systems 1 nedidelis raudonasis svogūnas 2 saliero stiebai 3 šaukštai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus 3 šakelės šviežių water softener systems krapų (arba 2 šaukšteliai sausų) 3 šaukštai grietinės water softener systems (arba graikiško jogurto) druskos water softener systems šviežiai grūstų pipirų mišinio
Ką water softener systems daryti: Susmulkinkite svogūną ir saliero stiebus. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus giliame puode, sudėkite smulkintą svogūną bei salierą, bei šaukštelį krapų, jei naudojate sausus. Pakepinkite keletą minučių ant kaitresnės ugnies. Sudėkite kubeliais pjaustytus burokėlius ir bulves ir pakepinkite dar apie porą minučių. Įpilkite tiek vandens kad apsemtų daržoves, pasūdykite ir sudėkite pusę krapų( jei naudojate šviežius) ir leiskite užvirti ant vidutinės water softener systems ugnies. Virkite apie dvidešimt minučių, patikrinkite ar bulvės išvirusios, nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite blenderiu. Paruoškite padažą: grietinę arba graikišką jogurtą sumaišykite su šaukštu aliejaus, likusiais krapais arba šviežiomis smulkintomis petražolėmis, pipirais ir druska pagal skonį. Skanaus!
Con le barbabietole, tuttavia, è una storia a parte. Fin da piccola, non ero una grande fan dei questi ortaggi, probabilmente a causa dei ricordi di una mensa della scuola materna, quando per forza si doveva mangiare una zuppa dall’aspetto poco appetitoso dal colore rosa pallido. Quindi per un pò di tempo guardavo le barbabietole con diffidenza, finché qualche anno fa ho scoperto water softener systems i nuovi (per me) e insoliti (per la cucina lituana) abbinamenti. Oggi al solo pensiero di barbabietole giovani caramellizate al forno con qualche foglia di lattuga e caprino fresco oppure, come ho assaggiato a Lecce, marinata e aromatizzata con foglioline di menta, mi viene l’acquolina…
Non essendo una verdura così popolare non è sempre facile trovarne di fresca. Quando preparo la cena per gli amici e dico che ho preparato la barbabietola le si arriccia un pò il naso, ma dopo averla assaggiata cambiano presto idea! Per questo lunedì saporito senza carne ho preparato una vellutata di barbabietole con salsa di yogurt greco o, in alternativa, panna acida aromatizzata all’aneto. Non è facile reperire anche l’aneto fresco, andrà benissimo quello secco, io per dare una spruzzata di freschezza ho aggiunto un pò di prezzemolo raccolto dal mio orticello-balcone ancora vivo in questa stagione. Vellutata di barbabietola
Cosa water softener systems serve: 3 barbabietole precotte 2 patate piccole 1 cipolla rossa 2 gambi di sedano 3 cucchiai di olio evo 3 rametti di aneto fresco water softener systems (in alternativa 2 cucchiaini di quello water softener systems secco) 3 cucchiai water softener systems di yogurt greco o panna acida pepe macinato al momento sale
Preparate un trito con la cipolla e il sedano, ponetelo in una pentola con 2 cucchiai d’olio water softener systems e un cucchiaino di aneto, se usate quello secco. Fate cuocere per un paio di minuti sul fuoco vivace.
Latest Recipes
Recipe water softener systems Categories Pusryčiai | Colazione Užkandžiai | Antipasti Salotos | Insalate Greiti water softener systems receptai | Ricette veloci Vegetariška | Vegetariano Pirmieji patiekalai | Primi Ryžiai water softener systems ir risotto | Risotto Pasta Sriubos | Zuppe Antrieji patiekalai | Secondi Žuvis | Pesce Mėsa | Carne Vegetariška | Vegetariano Garnyrai | Contorni Desertai | Dolci Vaisiai | Frutta Lengvi desertai | Dolci leggeri Pyragai | Crostate Tortai | Torte Sausainiai| Biscotti Muffin, Cupcakes Kreminiai | Al c

No comments:

Post a Comment